2019. oktober 19.
Janika nélkülIfj. Tóth János nélkül zajlik az idei rally szezon... pedig voltak tervei


Szezonnyitó beszélgetéseim sorából természetesen nem hagyhattam ki a sokszoros bajnokot, ifjabb Tóth Jánost sem.

- Mit terveztél az idei évre, és mi változott a versenyek változásai kapcsán?

- Nem indulok idén a bajnokságban. Két futamot terveztünk az idei évre: az Eger Rally-t és a Mecsek IRC-t... Ez a pénz sem volt biztosan meg, de ezekre talán lett volna sansz, ezek nélkül azonban sajnos...

- Hogy tervezed? Lesz még neked rally versenyed, vagy visszavonulót fújsz?

- A pakliban ez is benne van, de az is, hogy kihagyok egy évet, aztán újra... ahogy volt is már ilyen. Persze nem törvényszerű, hogy most is így fog történni, arra nincs garancia, hogy ezt meg lehet, meg tudom ismételni. Az biztos, hogy ez az év kimarad, és az is biztos, hogy egyszer majd szívesen kipróbálnék egy összkerekes turbós R4-es autót, ami legalább 200-at megy.... Ha például valaki megkérdezné, hogy mennék-e vele, arra igent mondanék, egy ilyen autóval még szívesen megméretném magam a magyar menőkkel szemben. Aztán majd meglátjuk, mennyire leszek szerencsés...

- És a pályák szélén látható leszel? Azért versenyt nézni, szívedet fájdítani :o) eljössz egy-két futamra? Vagy inkább távol tartod majd magad a futamoktól?

- Furcsa dolog ez, mert azt gondolom, hogy már nagyon sok versenyen elindultam, nagyon sokat be is fejeztem, amit akartam, el is értem, így ha most azt mondják, hogy soha többé egyetlen versenyen sem állhatok már rajthoz, akkor sem lehet hiányérzetem, mert egy tartalmas sportéletem volt. Elfoglaltságom is van a család körül, nézni meg nem igazán van kedvem. És nem azért, mert fájdítanám a szívem, hanem mert annyira nem szeretem nézni.

- Hát igen, ezek szerint a prioritások is máshova kerültek már az életedben, hiszen ott a pici. Ő szeret autózni?

- Igen, az ölemben ül a bal oldalon, néha belenyúl a kormányba, néha dudál egyet vagy éppen indexel, szereti. De kvadozni is vittem már. Persze nem Ő vezet, csak felül, nézelődik, nagyon szereti.

- Majd meglátjuk, mi lesz belőle :o) De egy kérdés erejéig még hadd térjek vissza a rally-ra. Mit gondolnak mostanában a támogatók a rally-ról? Van erről valami infód? Mik a visszajelzések?

- Komolytalannak tartják, és nem látják ennek reklámértékét. Benne vannak 2000 óta, látják, mi volt a 2000-es évek elején nézőszámban és megjelenésben, és látják mivé lett az egész a 2010-es évekre. Óriási a visszaesés, és nem éri meg nekik így komoly összegeket invesztálni ebbe a sportba. Az új szponzorok, szponzor jelöltek számára sem vonzó a rally.
>>>>>>>> Bútor Robit kérdeztem
© 1997-2011 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.


Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek