2019. oktober 19.
Szezonnyitó interjúA szakágvezető választáskor nem akartam egy lenni a sok interjút kérő közül, ám most, hogy lassan indul a szezon, és talán túl van az új vezetés az első buktatókon is, néhány kérdést Pénzes Zsoltnak szegeztem, aki készségesen válaszolt is mindezekre.


Mi indított arra, hogy ringbe szállj a szakágvezetői posztért?

Az elmúlt 5 évben többször felmerült már ez a gondolat. A múlt évben már annyira tarthatatlan volt a helyzet, hogy a végső lökést ez adta meg, hogy valamit próbáljak meg segíteni azon az állapoton amibe az elmúlt évek alatt került a rallyesport.

Mit gondolsz, miért pont Te lettél a befutó a számos jelentkező közül? Min múlott, Szerinted?

Rengeteg jelentkező nem volt erre a nemes feladatra. Nyilvánvalóan sokan ismernek és akik szavaztak, talán őket kellene megkérdezni, hogy miért rám esett a választásuk. De úgy gondolom, hosszú évek óta, én voltam az első, aki egy komolyabb programot próbál megvalósítani.

Mit tartottál legfontosabb feladatnak a poszt elnyerésekor?

A legfontosabb feladat, hogy 2013-ban is legyen Magyar Rallye bajnokság.

Mi volt a legnagyobb nehézség, ami azóta előkerült ténykedésed során?

Minden nap kerül elő egy újabb nehézség. Nehéz megmondani, hogy mi a legnehezebb. De bízunk benne, hogy ha már elindul a Bajnokság picivel könnyebb helyzetben leszünk.

Mit sikerült már megvalósítani abból, amit terveztél, és mi az, ami már most látszik, hogy terveiddel ellentétben még várat magára?

Amit sikerült már megvalósítani azt az RVSZ-ben olvashatják az emberek. Újra lehet menni WRC-kel, kevesebb időt vesz igénybe egy bajnoki futamban való részvétel, a nevezési díjak csökkentve lettek a kis kategóriáknak, ill. a licence díjak is csökkentek. Lesz idén Rallye Rádió, sikerül a rallytúra és sprintfutamokkal közös ORB futamot rendezni. Újra működik a Rallye Titkárság, a minimum vizsgán újra van elsősegély oktatás, ill. az amatőr futamok számának a szabályozása is megtörtént. Még sok minden szerepel a terveim között. Hiszem azt, hogy meg fogjuk tudni valósítani az összeset.

Az idei versenynaptár tervezet hamar napvilágot látott, ám némi bizonytalansági faktort érezhettünk benne. Van olyan verseny, ami sajnos mégsem lesz?

A bizonytalansági faktor az egész világon van. Nem tudom, hogy mire gondoltok. A Bükfürdő rallye anyagi okok miatt marad el idén, de reméljük, jövőre visszakerül a megszokott helyére. Szerintem még mindig jobb időben lemondani egy rendezvényt, mint az utolsó pillanatban. A 6 futamon sokan dolgozunk, hogy meg legyenek tartva, ugyanakkor bizonyos személyek folyamatosan kitalálnak egy-egy futammal kapcsolatosan történeteket, hogy ők úgy tudják nem lesz, de ezek teljes mértékben valótlan dolgokon alapszanak. Nem is értem, hogy ezek az emberek, akik állítólag szeretik a rallyet, milyen gondolatok alapján terjesztik ezeket a kitalációkat.

A szezon előkészületeivel hogy álltok most?

Minden rendben van az előkészületekkel a mi részünkről. Az engedélyeztető hatóságokkal korrekt és jó kapcsolat alakult ki köszönhetően az elnökségünknek. Az idei évtől olyan pályákra is vissza tud jutni a rallyesport, amelyek hosszú évek óta el voltak zárva a rallyesport elől. Ezt úgy gondoljuk, hogy óriási eredmény.

Mi a legfontosabb feladat az idei szezonban?

Legyenek versenyek és minél többen térjenek vissza a magyar rallysportba indulóként

Még nem bántad meg? :o)

Nem :)
© 1997-2011 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.


Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek