2019. oktober 19.
Kazárék otthon is győztek

- Mindenek előtt gratulálok! Hogy éreztétek magatokat az autóban ezen a versenyen, otthon?

- Köszönjük szépen, kiválóan vagyunk. Hát... Miskolcon valóban volt minden. Éjszaka, aminek a végére nagyon elfáradtunk, másnap pedig mentünk rossz gumival száraz úton, majd vizes körülmények között. Folyamatosan új helyzettel kellett megbirkóznunk, de szerencsére összejött. Szuper volt a miskolci Városház Téren pezsgőzni, és jó érzés ránézni a bajnokság állására is... :)

- Az autóban ülve éreztétek a szurkolótábort, avagy bármit a rajongásból, hogy most más ez a verseny, hogy hazai?

- Amikor száguldunk egy gyorsasági szakaszon, akkor a külvilág megszűnik számunkra... Előtte, utána és közte a szervizparkban viszont nagyon sokan érdeklődnek. Vagy csak egy-egy fényképet készítenek az autóról, de itthon nyilván több volt az ismerős, a barát akik odajöttek és biztattak minket. Szerencsére sikerült nekik, magunknak és a csapatnak is örömet szerezni.

- Az autó hogy viselkedett? Nem voltak gondjaitok?

- Teljesen hibamentes volt, nem csúsztunk meg, nem hibáztunk, óramű pontossággal működött minden. Pedig azért volt veszély, ezúttal is kellett vadakat, konkrétan őzeket kerülgetni. A verseny előtt tartottam ettől, hiszen Mályinkánál nézők sem voltak, akik elriaszthatták volna őket. Meg is jelentek, de szerencsére ki tudtuk őket kerülni.

- Hogy érzed az autó képességeit mennyire tudod kihasználni?

- Két verseny után nem mondhatom azt, hogy már teljes mértékben ki tudom használni a benne rejlő lehetőségeket. Folyamatosan tanulom, és lépkedek előre. A két győzelem és a két maximális pontszám azonban kellő önbizalmat ad, hogy ezt a munkát még nagyobb lelkesedéssel végezzem. Miskolcon új mérnökünk volt, aki teljesen más filozófiát vall, mint az előző. Vele is össze kellett szokni, de szerencsére ez is sikerült.

- Mennyire volt az taktika, amit az idõkbõl láttunk, hogy a hosszú gyorson nagyon sokat adtál a mögötted autózóknak, ami a röviden, rövideken nem volt behozható? Vagy csak így jött ki?

- Bükkszenten is szerettünk volna jól és gyorsan menni, de nem így alakult. A hosszú gyors viszont tényleg a miénk volt, és itt meglapoztuk a miskolci győzelmet. A jövőben azonban a gumitaktikán változtatni kell, mert az első körben használt kemény abroncsok egyáltalán nem működtek. Őszintén be kell vallani, a sötétben nem vált be a gumitaktikánk.

- Vasárnap már csak biztonságit autóztál, vagy azért még...? :o)

- Ezzel az autóval nem lehet óvatoskodni, egyszerűen kívánja, hogy nyomd a gázpedált. Persze a végén Tomi már próbált visszafogni, hiszen akkor már a győzelem megszerzése volt a legfontosabb. Herczig Norbiék defektje? :) Ott álltunk a királdi gyors után, és én szóltam neki, hogy nézze meg a jobb első kerekét. Ha csendben maradok, akkor az utolsó szakaszt így teljesítette volna. Akkor pedig nem biztos, hogy bejönnek másodiknak. Először el sem akarták hinni, azt hitték, hogy csak viccelek. Hát ilyen dolgok történtek Miskolcon...

- Nem sokáig versenyezhettetek Turán Friciék ellen ezen a futamon. Hogy érzed az addigiakból: a folytatásban nagy csata várható, vagy elhúztok majd akkor is?

- Ezt nehéz megállapítani, hiszen minden verseny más és más. A veszprémi murva szerintem nekünk még inkább kedvez a három aktív hajtás miatt. Turánék megjelenésével valóban több lett a rivális, de ez nem baj. Azért azt meg kell jegyeznem, hogy a kategóriaváltásukhoz nekünk is hozzá kellett járulunk, mi ezt természetesen megtettük. Ha esetleg emiatt kell az utolsó futamon is rajthoz állni, akkor ez egy elég súlyos döntés a számunkra. De a verseny attól verseny, hogy minél többen ott legyenek az élmezőnyben. Ebben az esetben a magyar rally érdekeit tartottuk szem előtt.

- Szépen gyűjtögetitek a pontokat. Mi a terv a folytatásra?

- Miért lassítanánk? Jól kezdtünk, jól folytatnánk. Végig vezettünk Miskolcon, a többiek csak üldöztek minket. Rajtunk nem fog múlni a hasonló folytatás. Háromszáz kilométer aszfalt gyors van bennünk és a WRC-ben is, de nagyon élveztem a salakpályás bemelegítést a Népkertben. A prológ élményei miatt már most várom a veszprémi futamot, ami igazán a mi terepünk lehet.

Ági

2013. május 21.

>>>>>>>> Az egri győztes

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek