2019. oktober 19.
Bútor: ”Nehéz döntést hoztam meg”

Bútor Róbert nehéz, de szükségszerű döntést hozott meg az utóbbi napokban: új navigátorral folytatja a szezont. A veszprémi országos bajnoki futamon már Tagai Róbert diktálja neki az itinert a Peugeot 207-es jobb oldali üléséből. Amikor a váltás okairól kérdeztük, Bútor nehezen találta a szavakat, méghozzá azért, mert eddigi navigátorát, Tóth Imrét szakmailag és emberileg is nagyon nagyra tartja. Jó néhány nagy kalandon vannak túl ők ketten, együtt versenyeztek a világbajnoki futamokon és az IRC-sorozatban is.

"Imre profizmusa nélkül nem tudtam volna végigcsinálni a nemzetközi versenyeket. Rengeteget segített nekem, és tavaly is jól működtünk együtt. Most is rendben volt minden, de valami mégsem az igazi. Tudni kell, hogy számára csak egy eredmény létezik: a győzelem. Normál körülmények között számomra is, csakhogy ennek az idén nemigen van realitása, hiszen visszatértek a WRC-k. Imi ezt nehezebben viseli, s ebből adódóan olyan hatást gyakorol rám, ami miatt görcsös vagyok és a valós tudásom alatt teljesítek" - nyilatkozta Bútor Róbert, aki szinte azonnal hozzátette, bízik benne, hogy Tóth Imre a csapatban marad, hiszen a profizmusát továbbra is tudnák kamatoztatni. Ám a rutinos navigátornak időre van szüksége, egyelőre nem döntött.

"Az egyik szemem sír, mert nem érzem jól magam ettől a döntéstől. Olyan szakembertől válok meg, aki mindig csak segített, de úgy érzem, nem tudok így tovább versenyezni, váltanom kell. Még mielőtt bárki elkezdene találgatni, a döntésemnek semmi köze sincs a miskolci eséshez. Imi mindent időben mondott be, én fordultam tíz centivel kijjebb, mint kellett volna, ezért csúsztunk meg a murván és csapódtunk a korlátnak. Kielemeztem a felvételeket, és egyrészt biztosan fáradt is voltam, másrészt a lámpa nem adta azt a fényt, amit kellett volna - nem láttam a murvakihordást" - vallotta be Bútor. Amikor döntött a váltásról, Tagai Róbert volt az egyetlen alternatíva, akit szakmailag és emberileg is el tudott képzelni maga mellett, így Bútor őt kérte meg, hogy üljön be a jobb egybe. A válaszra nyilván nem kellett sokat várni, hiszen Tagai egyrészt ismeri az autót, másrészt most éppen nem versenyez senkivel sem, harmadrészt pedig Bútor neve garanciát jelent a színvonalra, a gyorsaságra.

Forrás: TBR

Ági

2013. június 21.

>>>>>>>> Bútor Robi pozitívan Miskolc előtt

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek