2019. oktober 19.
Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult Nektek. Mi volt a baj, ami megállított Titeket még az elején?

- A Citroen Xsara WRC computere adta meg magát. Alig egy kilométert tettünk meg a szervizparktól, amikor elkezdett dadogni az autó. Félreálltunk, de nem lehetett újraindítani. A csapat utánunk jött, tíz perc alatt kicserélték, felprogramozták és már kész is volt. A versenyünknek azonban ezzel vége lett. Sajnálom, mert nagyon szerettük volna folytatni a jó idei szereplésünket.

- Aztán a szuper rally lehetőségét kihasználva, indulhattatok tovább a második napra. Ekkor hogy sikerültek a gyorsasági szakaszok? Azt hozta az autó, amit vártatok tőle?

- Teljes mértékben. Nagyon erős és jó technikánk van, de mint a mellékelt ábra mutatja, ez is elromolhat. Vasárnap a nyolc gyorsaságiból ötöt megnyertünk, sajnos a végén volt egy bakink, így a Power Stage-en másodikként értünk be, így végül négy ponttal zártuk a veszprémi hétvégét.

- Amíg mindketten mentetek, komolyan csatáztatok Turán Friciékkel?

- Ez így van, de nem csak velük, hanem a többiekkel is. Négy WRC-volt a mezőnyben, ezért is jó lett volna, ha élesben is összemérjük magunkat. A dolgokon azonban már nem lehet változtatni, előre tekintünk, mert továbbra is a bajnoki cím megszerzése a célunk.

- Sok pont veszett el a végére... Nagyon fog hiányozni a végelszámolásnál? Vagy kellően tetemes volt az előny? Milyen a hangulatotok most?

- Nyilván alakulhatott volna jobban is ez a verseny, de a technikai sportokban ez benne van. Az előnyünk nem volt nagy, hiszen mostanra egy pontra olvadt. De vezetünk, és ez a lényeg. Ez számít majd a végelszámoláskor is. Veszprémben is éreztük, hogy gyorsak vagyunk, erre pedig Kassán, Budapesten és Pécsett is lehet építeni.

Ági

2013. július 18.

>>>>>>>> Kazárék otthon is győztek

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek