2019. oktober 19.
Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját az Opel Dakar Team legénysége. Ez eddig talán nem is különleges, hiszen megszokhattuk, hogy a csapat ilyenkor mindig az aktuális sivatagi megmérettetésre készül. Ezúttal azonban nem „A Dakar Rally” a cél, hanem Dakar városa. Ugyanis ez alkalommal nem a már megszokott, Balázs által közel 20 éve sikerrel látogatott versenyrendező az utóbbi időben rendre az amerikai kontinensen megrendezésre kerülő futamát veszik célba, hanem a Jean-Louis Schlesser nevével fémjelzett Africa Race futamán állnak rajthoz, így térve vissza a gyökerekhez.

A Szalay-Bunkoczi-Opel trió Afrikában kezdte közös pályafutását körülbelül százezer versenykilométerrel és 10 évvel ezelőtt, és azóta minden versenyükön célba is értek. Ez alkalommal úgy döntöttek, visszatérnek Afrikába. Beneveztek az Africa Eco Race-re, amely a Dakar legendás útvonalán halad, míg meg nem érkezik a Rózsaszín-tó partjára… Jean-Louis Schlesser elmondta „Balázs nagy név a mezőnyben, fontos számunkra, hogy visszatér Afrikába. Világbajnokként Afrika varázsa az, ami számomra mindent jelent, s ezt az érzést szeretném megosztani a lehető legtöbb emberrel, ezért is örülök, hogy Balázs az Africa Race-t választotta. Ez a verseny egységet teremt a versenyzők között, hiszen visszatértünk a gyökerekhez, senki sem alszik szállodában, ellenben az indulók este, a tábortűz mellett megoszthatják egymással az élményeiket. Ez többet jelent minden kényelemnél.”

A legendás versenyző azt is elárulta, hogy valószínűleg 2014-ben indul utoljára az Africa Race-en, és azt a kijelentést tette, hogy szeretné, ha Szalay Balázs átvenné tőle a stafétát.

A magyar versenyzők közül a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Tóth Tamás kamionos trió eddig négy alkalommal állt rajthoz ezen a viadalon: először harmadikként végeztek, másodszor sikerült megnyerniük a kamionos kategóriát, harmadszor a verseny egyik legemlékezetesebb bukását produkálva kiestek, majd egy év kihagyás után az idei év elején megint harmadikként végeztek. Ők is ott lesznek, ám a csapat a 2014-es viadalon változtatott a felálláson: Kovács Miklós és a navigátor Czeglédi Péter mellett Ács László egészíti ki a Scaniával száguldó triót.

Nem volt alaptalan tehát, amikor Bunkoczi Laci úgy nyilatkozott, hogy tőlük kér majd szakmai segítséget, hiszen nagy a tapasztalatuk az Africa Race-t illetően. Ez a segítség vélhetően el is kél majd, hiszen kérdésemre Szalay Balázs úgy nyilatkozott, hogy a dobogón szeretne végezni e nagy viadalon.

Ági

2013. oktober 25.


...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek